arrow_drop_up arrow_drop_down

Eye movement therapy

Snel en duurzaam negatieve herinneringen of gebeurtenissen verwerken

Wat wil jij dit jaar bereiken?
hypnotherapie voor een positieve mindset

Positieve gedachten

Stop limiterende overtuigingen

hypnotherapie voor ondernemers en thuiswerkers

Weg met angsten 

Je angst of fobie snel opgelost

Patronen doorbreken

Doorbreek negatieve spiralen

innerlijke rust en kalmte

Meer rust en kalmte

Ook in spannende situaties

bereik je doelen met Motivision Academy

Meer zelfvertrouwen

Leef vanuit een positief zelfbeeld

hypnotherapie voor een positieve mindset

Jezelf bevrijden

Negatieve ervaringen verwerken

Wat is eye movement therapy?

EMT is een snelle en doeltreffende therapievorm die ontwikkeld is om snelle en blijvende verlichting te geven bij vastzittende emotionele en stress-gerelateerde problemen. Eye movement therapy maakt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruik van oogbewegingen om ongewenste emoties bij herinneringen, trauma of angsten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. EMT werkt daarnaast ook met emotionele imprints op vlak van identiteit om een positieve verandering in je zelfbeeld te brengen. Zo neem jij de controle over jouw eigen denken, reageren en gemoedstoestand.


Veel cliënten geven aan dat ze het zeer prettig vinden dat ze niet voor de zoveelste keer hun hele verhaal moeten doen. We gaan rechtstreeks aan de slag met het probleem, zonder dat jij al deze gebeurtenissen opnieuw hoeft te beleven. 

EMT is bijzonder geschikt wanneer je last hebt van negatieve herinneringen of gebeurtenissen die door je hoofd blijven spoken. Ook wanneer je vast lijkt te zitten in oude denkpatronen, kan eye movement therapy je helpen om terug los te komen en met een nieuwe blik naar de toekomst te kijken

Ontdek mijn werkwijze


Hoe werkt eye movement therapy?

Dankzij de specifieke oogbewegingen van EMT-therapie kom je in een staat die vergelijkbaar is met de REM-slaap (rapid eye movement), de fase in de slaapcyclus waarin je gebeurtenissen van de voorbije dag verwerkt en archiveert. Je zou kunnen zeggen dat je brein zichzelf tijdens de REM-slaap "heelt" en je op die manier klaarmaakt voor de volgende dag.

Tijdens een EMT-sessie ben je uiteraard steeds wakker én bewust van alles wat er rond je gebeurt. We brengen jouw brein enkel in een comfortabele staat waarin er nieuwe verbindingen ontstaan in je brein, zodat het vastzittende en negatieve herinneringen of gebeurtenissen uit het verleden zeer gericht kan verwerken en archiveren.

Naast het verwerken van herinneringen, maakt EMT ook de negatieve gedachtenkettingen los. je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt dat je over één klein dingetje begon te piekeren, waarna die kleine piekersneeuwbal langzaam veranderde in een gigantische lawine van negatieve gedachten. EMT knipt als het ware negatieve herinneringen los van elkaar, zodat je niet meer in een piekerlawine terechtkomt.

Na een EMT-sessie zijn de herinneringen nog steeds aanwezig, je geheugen wordt uiteraard niet gewist. We zorgen er enkel voor dat deze herinneringen geen negatieve impact meer hebben op jouw leven.

Ontdek mijn werkwijze


Wat is mogelijk met EMT?

EMT-therapie kan als een op zichzelf staande therapievorm gebruikt worden, maar bijvoorbeeld ook als aanvulling een coachingtraject, om de verandering van de coachingsessies nog extra te verankeren. eye movement therapie kan gebruikt worden bij heel wat positief changework, zoals bijvoorbeeld:


  • Reduceren van stress
  • Emotioneel trauma of posttraumatische stress verwerken
  • Je emoties, reacties en gedrag onder controle krijgen
  • Meer zelfvertrouwen en een sterker zelfbeeld
  • Burnout voorkomen en verhelpen
  • Limiterende gedachten en ervaringen loslaten
  • Verhelpen van depressieve gedachten
  • Kalmte vinden in een drukke wereld
  • Traumabehandeling
  • Komaf maken met angsten of fobieën
Ontdek mijn werkwijze


Samen aan de slag gaan? Plan je intakegesprek.

Intakegesprek plannen


EMT of coaching?

Strikt genomen is coaching ideaal voor het bereiken van een specifiek doel, terwijl (EMT-)therapie eerder gebruikt wordt bij het oplossen van een probleem. Je zou kunnen zeggen dat coaching kijkt naar de toekomst en therapie naar het verleden. Mijn ervaring is dat coaching en eye movement therapy elkaar zeer goed aanvullen; want soms stuit je bij coaching op blokkades die je met EMT-therapie kunt oplossen. Net zoals het bij EMT-therapie ook belangrijk is om naar de toekomst te kijken. Tijdens een persoonlijk intakegesprek ontdekken we samen hoe ik jou het beste van dienst kan zijn.

Bekijk de tarieven

hypnotherapie voor ondernemers en thuiswerkers

Comfortabel bij jou thuis

Laten we het je makkelijk maken! EMT-sessies gaan (na de online intake) steeds door bij je thuis. Op die manier kun je zorgeloos positieve groei creëren in je eigen, veilige omgeving. Ik doe huisbezoeken in een straal van 50 kilometer rond Bree (België & Nederland). Woon je verder en wil je toch graag samen aan de slag gaan? Neem dan even contact met mij op en dan bekijken we samen hoe ik jou van dienst kan zijn. 

Bekijk de tarieven

Hoeveel sessies zijn nodig?

EMT-therapie wordt altijd op maat van jouw wensen en noden toegepast. Meestal zijn er 4 sessies nodig om blijvende verandering te creëren in je leven. Samen bespreken we welk doel jij wilt bereiken en hoe ik jou hierbij zal ondersteunen. Goede afspraken, goede vrienden.


Bekijk de tarieven

Samen aan de slag gaan? Doen we!

Nu aanmelden

Investering in jezelf

Intakegesprek

 €65,-

1 intake gesprek (45 min.)

Online gesprek via Lifesize

Kies zelf het ideale moment

Veilig online betalen

Eenmalige sessie

 €155,-

1 EMT-sessie(90 min.)

Bij jou thuis

Kies zelf het ideale moment

Veilig online betalen

Bespaar € 45,-

Pakket van 4 sessies

€620,-

 €575,-

4 EMT-sessies (90 min.)

Bij jou thuis

Kies zelf het ideale moment

Veilig online betalen

Deze tarieven zijn exclusief 21% BTW