arrow_drop_up arrow_drop_down
Goede business coach of productiviteitscoach vinden?
20 augustus 2020 

Goede business coach of productiviteitscoach vinden?

Het vinden van een goede business coach of productiviteitscoach kan best wat tijd in beslag nemen. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij het kiezen van een goede coach.

 

Business coaching of productiviteitscoaching?

De keuze voor ofwel een business coach ofwel een productiviteitscoach kan afhankelijk zijn van jouw doelen en wensen. Business coaching richt zich doorgaans voornamelijk op cijfers en processen, terwijl bij productiviteitscoaching de focus op jou als persoon ligt.

 

Persoonlijkheid

Uiteraard is het van belang dat de persoonlijkheid van de coach goed bij jou past. Productiviteitscoaching of business coaching is vaak effectiever als je een klik hebt met de coach. Je kunt meestal vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, om er zo achter te komen of de coach bij jou past.

 

Duur van het traject

Vaak hanteert een coach een bepaald aantal sessies voor een vaste prijs. Vooraf is dan bijvoorbeeld bepaald dat er 2 sessies worden besteed aan kennismaking, 4 aan het aanleren van productievere gewoonten en 2 aan het verankeren van de nieuwe aanpak.

Een voordeel van deze werkwijze is dat je hierdoor precies weet waar je aan toe bent. Toch is dit niet voor iedereen een geschikte aanpak. Wil je meer uit je coachingstraject halen, zonder daarbij vast te zitten aan een vooraf uitgestippelde route? Dan is all-you-can-eat coaching een ideale oplossing!

 

Onbeperkt werken aan jouw doelen

De aanpak die business of productiviteitscoaches hanteren kan erg uiteenlopen. De meeste business en productiviteitscoaches rekenen per uur of per sessie.

Het werken aan jouw doelen als ondernemer beperkt zich echter niet tot een uurtje coaching per week. Om die reden kan het fijn zijn om ook buiten coachingsessies om onbeperkt bij je coach terecht te kunnen voor advies en ondersteuning. All-you-can-eat coaching, dus.

Spreekt deze vorm van coaching jou aan? Neem gerust contact met me op, om er zo achter te komen wat ik voor jou als ondernemer kan betekenen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen