arrow_drop_up arrow_drop_down
Niet meer 24/7 in werkmodus leven? Kies voor routine!
21 september 2020 

Niet meer 24/7 in werkmodus leven? Kies voor routine!

Tips voor thuiswerkers: Creëer een vaste werkroutine.

Als thuiswerker is het verleidelijk om te werken wanneer je zin hebt. Zeker wanneer je zelfstandig ondernemer bent en er niemand is die af en toe een oogje in het zeil lijkt te houden. Om jezelf elke dag te kunnen activeren, raad ik thuiswerkende professionals aan om te kiezen voor vaste werkuren. Op die manier weet je lichaam en brein wanneer je in werkmodus gaat en is het een stuk makkelijker om jezelf te activeren.

 

Niet meer 24/7 in werkmodus leven

Maar wat als je brein té actief is en je niet meer uit werkmodus raakt? Heel wat gepassioneerde ondernemers en werknemers kennen dit maar al te goed: Nog snel een mail beantwoorden. Toch nog even die belangrijke klant bellen. Heeft je collega eigenlijk al geantwoord op het berichtje? Als thuiswerker loert het gevaar om de hoek dat je 24/7 in werkmodus bent en zo de balans tussen werk en privé verwatert. Ook deze valkuil kun je dankzij vaste werkuren perfect omzeilen.

 

Nog meer vrijheid? Kies je eigen werkdag!

Heb je de optie om je dag helemaal zelf in te delen? Dan raad ik je graag aan om eens na te denken over wanneer je écht wilt werken. De 9-to-5 dictatuur begint namelijk steeds meer plaats te maken voor flexibele werkdagen. Ben je geen ochtendmens? Verplicht jezelf dan ook niet om elke dag om 5.30u naast je bed te staan. Ben je 's avonds super productief? Dan kun je -als je omgeving en sociale leven dit toelaten- er misschien voor kiezen om 's avonds te werken. Zeker als je zelfstandig thuiswerker bent, heb je absolute vrijheid over jouw werkdagen. Plan je werkdagen volgens jouw natuurlijke ritme, niet omgekeerd.

 

 

Gratis Masterclass nu donderdag om 10u! Wil je nog meer tips en adviezen voor efficiënt en stressvrij thuiswerk? Dan nodig ik je graag uit op mijn gratis masterclass! Inschrijven kan via deze link.

Over de schrijver
Reactie plaatsen