arrow_drop_up arrow_drop_down
Ochtendroutine voor succesvolle ondernemers.
20 augustus 2020 

Ochtendroutine voor succesvolle ondernemers.

Hoe starten succesvolle ondernemers hun dag? 5 geheimen!

Hoe ziet de ochtendroutine van succesvolle ondernemers eruit? Er zijn een aantal dingen die succesvolle ondernemers anders aanpakken dan minder succesvolle mensen. Meestal zit hem dat in bepaalde gewoonten of routines. Een goede ochtendroutine is van essentieel belang. Krachtige ochtendrituelen zorgen ervoor dat je de rest van de dag doelgericht, efficiënt en daardoor productiever te werk kunt gaan. Hieronder vind je een aantal geheimen van ondernemers om het maximale uit jouw ochtend te halen!

Vroeg opstaan

Vroeg opstaan is niet altijd even makkelijk. Succesvolle mensen springen echter vaak al zeer vroeg hun geliefde bed uit. Extra tijd in de ochtend kan namelijk erg waardevol zijn; het geeft je de rust en ruimte om je goed voor te bereiden op de dag. Klinkt goed, toch? Ben jij niet zo'n vroege vogel en functioneer je niet goed in de ochtend? Dan kun je er ook voor kiezen om de wekker iets later te zetten. Zorg er in dat geval wel voor dat je een goede ochtendroutine toepast vlak nadat je wakker wordt.

Een gezonde ochtendroutine

Om energiek en alert de dag tegemoet te gaan, is het goed om deze gezond te beginnen. Drink een flink glas water en zorg voor wat lichaamsbeweging. Je hoeft jezelf echt niet per se urenlang in het zweet te werken tijdens een uitgebreide fitness-sessie. Ook minder intensieve beweging zoals stretchen, fietsen of wandelen kan zorgen voor meer energie en stressvermindering gedurende de rest van de dag.

 

Het maken van een planning

Een belangrijk onderdeel van een goede ochtendroutine is het maken van een planning. Succesvolle ondernemers maken vaak de avond van tevoren al een to-do lijst, zodat ze goed voorbereid de dag kunnen beginnen. Grijp ‘s ochtends niet direct naar je smartphone om te kijken wat je allemaal gemist hebt op social media. Maak (of bekijk) in plaats daarvan je dagplanning. Je brein is in de ochtend vaak nog helder; zorg dus dat je er optimaal gebruik van maakt!

De dag beginnen met aandacht

Succesvolle mensen hebben vaak één ding gemeen: ze beginnen hun dag met aandacht. Aandacht voor zichzelf, of voor de dag die komen gaat. Dit gedeelte van de ochtendroutine kan op verschillende manieren worden ingevuld. Sommige succesvolle ondernemers starten hun dag met het opschrijven van hun ideeën, of door te lezen over onderwerpen waar zij geïnspireerd door raken. Anderen kiezen ervoor om te gaan mediteren, of om een motiverende podcast te luisteren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen